Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyza 1/2 porcji
skrzydełka z kurczaka 30 dkg
dojrzałe pomidory 50 dkg
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 sztuka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
papryka czerwona 1 sztuka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z jabłkiem

Włoszczyznę umyć, pokroić na kawałki ,włożyć z mięsem do garnka zalać około 5 szkankami wody,posolić,dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu około 40 minut.w tym czasie pokroić cebulę , paprykę,jabłka i pomidory.Rozgrzać w garnku masło ,wrzucić warzywa , jabłka i dusić na małym ogniu około 20 minut.Przetrzeć przez sito i wymieszać z mąką gdy sos nieco ostygnie.Ptzecedzić bulion ,połączyć z sosem pomidorowo-jabłkowym.doprawić do smaku solą , pieprzem.Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.11.2012 10:04
z jabłkami? ooo ciekawe;]
Ewa111 15.02.2011 13:37
z jabłkiem nigdy nie robiłam,wypróbuję Twój przepis
gacopierz23 18.12.2010 21:25
Takiej jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak