Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowo - cytrynowy do ryby

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
oliwa 100 ml
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Porada

Sos podawaj ciepły

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowo - cytrynowy do ryby

Do niewielkiego garnka wlej sok z cytryny i dodaj żółtka. Wymieszaj trzepaczką aż płyn się ujednolici. Podgrzewaj na małym ogniu cały czas energicznie mieszając trzepaczką, aby jajko się nie ścięło. W momencie, gdy sos zgęstnieje, wyłącz palnik lub odstaw garnek i dodaj oliwę z oliwek. Wymieszaj aż sos zgęstnieje ponownie i nabierze ładnego połysku. Dodaj musztardę i miód, pieprz i wymieszaj aż do uzyskania kremowej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 23.12.2015 20:33
super pomysł na sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak