Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rizotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 szt
śmietana 250 ml
sól i pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
masło 2 łyżki
włoszczyzna 30 (krojona w paski)
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
koperek 1 pęczek
ser gouda 30 dag
ryż paraboliczny 2 (w woreczkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Rizotto

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli. Przepłukać zimną wodą i wysypać do żaroodporneko naczynia. Włoszczyznę, cebulę zeszklić na maśle i ułożyć na ryżu. Śmietankę podgrzać na małym ogniu, nie gotować. Dodać sól, pieprz i połowę startego sera. Dodać posiekaną zieleninę. Mieszać aż ser się rozpuści. Warzywa i ryż posypać groszkiem i zalać śmietaną z serem. Całość posypać resztą żółtego sera. Zapiekać aż ser się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.11.2012 10:05
uwielbiammm;]
monisia1977 26.09.2010 10:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak