Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z sera jogurtowego

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Serowe kuleczki

jogurt grecki 1 kg
sól 1 łyżeczka
zioła toskańskie 2-3 łyżeczki

Do marynowania

oliwa czosnkowa
zioła toskańskie

Porada

Zamiast ziół toskańskich możecie użyć rozdrobnionych orzechów, sezamu lub oregano.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z sera jogurtowego

Sito wykładamy tetrową pieluchą lub gazą i układamy na misce. Jogurt mieszamy z przyprawami, wykładamy na sito, a gazę mocno zawiązujemy, tak żeby odsączyć nadmiar płynu. Zostawiamy w lodówce na 3 dni. Po tym czasie ser wyjmujemy z gazy i formujemy z niego kuleczki, które obtaczamy w przyprawach i zanurzamy w oliwie. Zostawiamy na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Takie kuleczki można jeść solo lub rozsmarować na kanapce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak