Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola pieczona w foli z koprem i majonezem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 3 filety
sok z cytryny
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
koperek 2 łyżki
koperek 3 gałązki
majonez 3 łyżki
masło 82%
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sola pieczona w foli z koprem i majonezem

1.Filety jeśli mrożone rozmrozić w mleku. Sole umyć , osuszyć.
2. Arkusze folii aluminiowej posmarować oliwą , na każdy położyć rybę. Filet skropić sokiem z cytryny , oprószyć solą , pieprzem oraz posypać koprem i natką pietruszki. Polać lub posmarować majonezem. Na wierzch ułożyć po gałązce kopru oraz parę wiórek masła, zawinąć rybę.
3.Piec 25 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Rybę podawać z młodymi ziemniakami w koprze lub z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 22.12.2015 14:18
pyszna rybka!
kuchcik89 22.12.2015 12:59
wygląda smakowicie:)
Pani Domu 22.12.2015 11:31
smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak