Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane dynia z imbirem i cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 80 dkg
cynamon 1/2 laski
ocet jabłkowy 150 ml
Goździki całe Prymat 4 sztuki
anyż 3 gwazdki
miód 15 dkg
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane dynia z imbirem i cynamonem

Dynię obrać, przekroić i usunąć włókniste części oraz pestki. Miąższ pokroić w kawałki wielkości ok. 2 cm. Imbir obrać i pokroić w plasterki. Do garnka wlać ocet i 150 ml wody. Wrzucić dynię, cukier, imbir, cynamon, goździki i gwiazdki anyżu. Zagotować. Kawałki dyni wyjąć i przełożyć do słoików. Zalewę zagotować jeszcze raz, dodać miód. Dopełnić zalewą słoiki z dynią oraz przyprawami i natychmiast je zamknąć. Odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 16.09.2011 12:26
ekstra
RenataZ-et 07.10.2010 15:50
Fajne połączenie smaków: dynia, imbir, cynamon... zapowiada się ciekawie :)
Margo1 20.08.2010 10:08
ja tak średnio
Małgorzata113 20.08.2010 09:19
czasami lubię dynię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak