Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany camembert

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 sztuki
oregano 2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
tymianek 6 gałązek
suszone pomidory 6 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany camembert

1.
Ser camembert starannie przekrawamy na 3 plastry
2.
czosnek obieramy. I kroimy w cienkie plasterki
3.
Na dno słoika wrzucamy 3 pomidory suszone, kilka plasterków czosnku, 3 gałązki tymianku, oraz po 1 łyżeczce przypraw. Kładziemy Plastry serca camembert.
4.
Całość zasypujemy pozostałymi ziołami kładziemy pozostałe gałązki tymianku i suszone pomidory. Całość powoli zalewamy olejem rzepakowym - olej musi zakrywać ser z wierzchu
5.
Słoik zamykamy i odkładamy do lodówki na 3-4 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 22.12.2015 09:04
wygląda apetycznie
Ada-Gaba 21.12.2015 22:26
Interesujący przepis
wwwiolka 21.12.2015 21:15
Bardzo fajny przepis.
Renataj 21.12.2015 20:20
Interesujący pomysł - warto zaskoczyć gości w sylwestra czymś oryginalnym:)
Konczi 21.12.2015 19:06
musi być cudny
anka1988 21.12.2015 19:03
coś dla mnie, uwielbiam!
cukiereczek 21.12.2015 17:02
coś smacznego
Dorota76 21.12.2015 16:40
super pomysł
mirosława4 21.12.2015 16:11
ciekawy pomysł , wart wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak