Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fishburger w chlebie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki na 2 kanapki

filet z mintaja 1 płat
chleb 4 kromki
sałata zielona 4 listki
pomidor 2 plasterki
kapusta kiszona 4 łyżki
ser żółty 2 plasterki

sos

majonez 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Pozostałe składniki

Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka pszenna do panierki
jajko 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
masło 2 łyżki
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Fishburger w chlebie

Kroki postępowania

1
Mintaja rozmrozić, przekroić na połowę, osolić z obu stron. Opanierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej, usmażyć.
Krok 1 - Fishburger w chlebie foto
2
W międzyczasie kromki chleba posmarować z jednej strony i włożyć na 5 min do rozgrzanego do 180 st C piekarnika.
Krok 2 - Fishburger w chlebie foto
3
Majonez połączyć z musztarda, doprawić do smaku ostrą papryką.
Krok 3 - Fishburger w chlebie foto
4
Gorącą kromkę chleba (roztopionym masłem do góry), posmarować sosem majonezowo - musztardowym, ułożyć liść zielonej sałaty, usmażony kawałek mintaja, polać ketchupem, ułożyć plasterek żółtego sera, po 2 łyżki kapusty kiszonej, plasterek pomidora, przykryć drugą połówką chleba. Podawać na gorąco.
Krok 4 - Fishburger w chlebie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 21.12.2015 14:46
fajny pomysł na kolację z wykorzystaniem ryby z obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak