Krok

Do jednego naczynia dać żółtka jajek + odsączona i dobrze wypłukana fasola z puszki. Natomiast do drugiego naczynia dać oddzielone białka od żółtek.
Krok

Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli, a potem dodać cukier trzcinowy i ponownie zmiksować.
Krok

Do ubitej piany dosypać kakao i ponownie zmiksować.
Krok

Czerwoną fasolę z żółtkami zmiksować blenderem na jednolitą masę, dodać sodę oczyszczoną i ponownie wymieszać. Dodać do niej pianę i delikatnie wymieszać.
Krok

Wsypać suszoną żurawinę, wymieszać.
Krok

Do foremek silikonowych włożyć papilotki, a następnie każdą napełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Krok

Wierzch każdej babeczki posypać wiórkami kokosowymi.
Krok

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
Krok

Smacznego !
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
pestka
Mama niejadka