Krok

20151215_1948201

Do jednego naczynia dać żółtka jajek + odsączona i dobrze wypłukana fasola z puszki. Natomiast do drugiego naczynia dać oddzielone białka od żółtek.

Krok

20151215_1953411

Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli, a potem dodać cukier trzcinowy i ponownie zmiksować.

Krok

20151215_2000481

Do ubitej piany dosypać kakao i ponownie zmiksować.

Krok

20151215_2004421

Czerwoną fasolę z żółtkami zmiksować blenderem na jednolitą masę, dodać sodę oczyszczoną i ponownie wymieszać. Dodać do niej pianę i delikatnie wymieszać.

Krok

20151215_2007281

Wsypać suszoną żurawinę, wymieszać.

Krok

20151215_2013131

Do foremek silikonowych włożyć papilotki, a następnie każdą napełnić ciastem do 2/3 wysokości.

Krok

20151215_2019401

Wierzch każdej babeczki posypać wiórkami kokosowymi.

Krok

20151215_2020051

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.

Krok

20151215_2054561

Smacznego !



Porada autora

To kolejna moja wersja babeczek z czerwonej fasoli z puszki. Tym razem z żurawiną i wiórkami kokosowymi. Są one hitem wśród moich gości, wszystkim bardzo smakują. Nikt się nie spodziewa, że zostały upieczone z fasoli z puszki :-)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    ciekawa propozycja
  • 1
    cam00402
    Opublikowano

    Mama niejadka

    Ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !