Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy z masą makową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
drożdże 10 dag
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 szklanki
masa makowa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy z masą makową

Mleko podgrzać i w ciepłym wymieszać drożdże i cukier. Dodać mąkę i stopione masło. Wyrobić jednolite ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Uformować kule z łyżką masy makowej w środku. Pozostawić na kilka minut do ponownego wyrośnięcia. Gotować na parze pod przykryciem około 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 21.12.2015 11:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak