Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowiec z porzeczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 0,5 szklanki
cukier 180 gram
jajko 4 sztuki
mąka 300 gram
cynamon Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
porzeczki 200 gram (czarne i czerwone)
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowiec z porzeczkami

Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dokładamy do nich cukier. Gdy cukier się rozpuści dokładamy żółtka. Do puszystej masy wsypujemy mąkę, proszek, cynamon oraz wlewamy olej. Całość dokładnie miksujemy.
Porzeczki obtaczamy w mące ziemniaczanej i wsypujemy do ciasta. Za pomocą łyżki delikatnie łączymy je z ciastem.
Całość wylewamy na przygotowana blaszkę i pieczemy około 40 minut w 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.12.2015 23:13
Znakomite.
fotoviderek 20.12.2015 19:51
Ciekawe połączenie :)
Ola1young 20.12.2015 13:23
na pewno pyszne :)
Krzysztof15 20.12.2015 09:23
bardzo smaczne
Konczi 19.12.2015 20:50
pysznie u Ciebie
Mama niejadka 19.12.2015 20:46
Zapachniało latem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak