Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne gruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grudzki twarde 3 kg
ocet 10 % 1 1/2 szklanki
woda 5 szklanek
cukier 2 szklanki
pieprz ziarno 10 ziaren
Goździki całe Prymat 10 sztuk
laska cynamonu 1 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne gruszki

Ugotuj marynatę z octu ,wody,cukru i przypraw.Obierz gruszki, przekrój każdą na pół , usuń gniazda nasienne .Marynatę zdejmij z ognia i wrzucaj do niej połówki owocu.Postaw garnek z gruszkami na małym ogniu gotuj około 15-20 minut sprawdz patyczkiem ,czy gruszki już zmiękły.Przełóż gruszki do niedużych słoików ,zalej marynatą i szczelnie zamknij przykrywkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 24.02.2011 11:53
poczekam na urodzaj gruszek i zrobię takie
aga130982 15.09.2010 10:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak