Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-dyniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
pomidory 1/2 kg
dynia 1/2 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
cukier do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-dyniowa

Wykonanie:
Włoszczyznę opłukać , pokroić, zalać 4 szklankami gorącej wody i gotować przez pół godziny, następnie odcedzić. Dynię obrać , pokroić i rozgotować w małej ilości wody i zmiksować. Pomidory umyć , przetrzeć i połączyć z dynią i wywarem warzywnym. Przyrządzić zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzić zupą i zagotować. Zupę doprawić do smaku, rozlać na talerze, posypać natką pietruszki i podawać z grubym makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.12.2015 16:33
apetyczna zupka
gosia1988 19.12.2015 16:27
smaczna zupka
RenataZ-et 19.12.2015 15:35
bardzo fajna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak