Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 4 gruntowe
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
płatki migdałowe 1 łyżka
oliwki zielone 8 sztuk
natka pietruszki 1 łyżka siekanej
przyprawy 0,5 łyżeczki prowansalska
sól i pieprz do smaku

Porada

Pietruszkę można zastąpić młodym koperkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z oliwkami

Ogórki myjemy i obieramy. Tak przygotowane kroimy w cienkie plasterki –ręcznie lub na tarce. Do ogórków dokładamy natkę pietruszki oraz płatki migdałowe. Mieszamy. Na oddzielnym talerzu, czy miseczce umieszczamy oliwę. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy sól, pieprz i roztartą w dłoniach przyprawę prowansalską. Mieszamy. Oliwki kroimy w plasterki.
Przygotowany sos oraz oliwki dodajemy do ogórków. Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy na salaterkę, dekorujemy natką pietruszki i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.12.2015 00:01
Pyszna, super.
Pani Domu 19.12.2015 19:45
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak