Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 60 dag
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
marchewka 2-3 sztuki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
mąka 2 łyżki
posiekana zielenina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z cebulką

Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron. W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.08.2013 10:25
Smaczne mięsko
Wafelek2601 10.01.2013 14:58
"Chodzą" za mną takie żeberka, na pewno niedługo zrobię.
IKrakowianka 26.12.2012 09:30
bardzo lubię żeberka
kasiaw 10.06.2012 18:36
bardzo smaczne
Katarzyna/kate1980 09.04.2012 20:31
wspaniałe
linka1312 28.08.2010 20:43
kocham zeberka!
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:43
no smaczne
marzencia2007 21.08.2010 12:37
wygladaja slicznie :)
Iwusia 21.08.2010 09:52
Ja też robię podobnie żeberka :) Dzięki temu są smaczne :)
iwa643 21.08.2010 07:18
oj lubie takie
Margo1 20.08.2010 10:12
Bardzo smaczne .Lubię takie żeberka i robiła identycznie
Małgorzata113 20.08.2010 09:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak