Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny kompot z suszu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 170 gram
gruszki suszone 40 gram
jabłka suszone 30 gram
Goździki całe Prymat 4-5 sztuk
anyż gwiazdki 1 sztuka
Cynamon cały Prymat 1 centymetr
cukier 4 łyżki
cytryna 2 plastry

Porada

Najlepiej smakuje dobrze schłodzony

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny kompot z suszu

1.
Suszone owoce wrzucamy do garnka i zalewamy 2 litrami wody. Odstawiamy na bok na 2 godziny
2.
Po tym czasie dodajemy przyprawy i cukier. Gotujemy na małym ogniu ok 30 minut
3.
Kompot dobrze studzimy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 19.12.2015 15:40
Jedno z moich ulubionych "dań" wigilijnych :)
Habibi 19.12.2015 14:44
uwielbiam kompot z suszu - dodaję jeszcze morele, daktyle, rodzynki, wędzone śliwki i miód

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak