Przepis i sposób przygotowania na: Tortille z kurczakiem,pieczarkami i kapustą pekińską.
1.Ciasto: Z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagniatamy ciasto,ciasto nie może być zbyt luźne. Następnie formujemy kulę,przykrywamy miską i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych części. Każdy kawałek ciasta wałkujemy na cienkie placki o średnicy około 21-22 cm. Następnie placki smażymy na suchej gorącej patelni ,po kilka chwil z każdej strony.
2.Mięso: Mięso oczyszczamy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w paski i obtaczamy w przyprawie do kurczaka.Mięso odstawiamy na około 30 minut.
3.Pieczarki: Pieczarki obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy pieczarki i smażymy do miękkości i zrumienienia.Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.
4.Sos: Składniki sosu dokładnie mieszamy.
5.Kapusta: Kapustę kroimy,najlepiej w cienkie paski.
6.Podanie: Na placki tortilli nakładamy porcja kapusty,pieczarek,mięsa i sosu.Zawijamy i podajemy.