Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowo-śledziowe tartaletki
Kroki postępowania
Tartaletki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zrumienienia około 20 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy.
mąka | 250 gram |
jajko | 1 sztuka |
woda | 2-3 łyżki |
sól | 1/3 łyżeczki |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | 3/4 łyżeczki |
margaryna | 12 dag |
buraczki | 3 upieczone i przestygnięte |
ogórki kiszone | 4 sztuki |
groszek konserwowy | 0,5-3/4 szklanki |
płaty śledziowe | 2 podójne (marynowane w occie) |
majonez | 2-3 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
natka pietruszki | do dekoracji |
granat | 1 owoc |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: