Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLECIKI RYBNE ( z dorsza ) Z RYŻEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 300 g
ryż 100 g
jajko 1 szt
szczypiorek 1 peczek
mąka pszenna 4 łyzki
sos ostrygowy 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLECIKI RYBNE ( z dorsza ) Z RYŻEM

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Dorsza mielimy, dodajemy ugotowany ryż, jajko, posiekany szczypiorek oraz mąkę.

Doprawiamy do smaku i wszystko razem wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy.

Formujemy kotleciki / klopsiki i zostawiamy na ok. 15 minut w lodówce.

Po tym czasie smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Odsączamy na papierowym ręczniku i zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DariaAlicja 26.11.2018 13:03
a sos ostrygowy dodajemy gdzie?
Krystyna32 18.12.2015 06:48
bardzo smaczne
dollce 17.12.2015 20:40
smakowite :)
MAR3STA 17.12.2015 13:56
Pyszne kotleciki
Dariusz8 16.12.2015 21:09
Smaczne kotleciki.
norweska20 16.12.2015 18:19
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak