Banany po królewsku

Banany po królewsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    4 sztuki
  • szynka

    4 plasterki
  • margaryna lub masło

    1 łyżka
  • orzechy

    1 drobno posiekane
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki. Blachę do zapiekania natłuścić. Banany owinąć plasterkami szynki (dla pewności można je spiąć wykałaczką), posypać startym serem i orzechami. Przykryć wiórkami zimnego masła. Wstawić na 20 minut do nagrzanego piekarnika (180-190 stopni).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

27.08.2011 09:48
super

iwona332

14.09.2010 20:11
super

RenataZ-et

26.08.2010 14:09
Królewska potrawa ;)

plocia

25.08.2010 22:12
banan z szynką może być ciekawy

Monika193

20.08.2010 17:45
znaczy Małgosiu trudno mi powiedzieć, bo ja kupuję tylko zielone banany i są pyszne, ale nie mam porównania bo żółtych w ogóle nie kupuję

MAŁGORZATA108

20.08.2010 14:46
Podobno, bo osobiście nie próbowałam lepsze są do tego dania banany zielone.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat