Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa czekoladowo – imbirowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
mleko 150 ml
skórka pomarańczowa z 1 sztuki
imbir 1/2 łyżeczki startego
kawa rozpuszczalna 2 filiżanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa czekoladowo – imbirowa

Wrzucić czekoladę do rondelka, wlać mleko, dodać skórkę z pomarańczy i imbir. Wszystko podgrzać aż do rozpuszczenia się czekolady - następnie wlać gorącą kawę. Na koniec wszystko przecedzić przez sito i wlać do filiżanki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.12.2015 19:21
Dobra kawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak