Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po gruzińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
posiekana zielenina 1 garść
cebula czerwona 2 sztuki
oliwa 1/4 szklanki
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz do smaku
biała fasola 2 konserwowa
orzechy włoskie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po gruzińsku

Fasolę odcedzić z zalewy. Czosnek zmiażdżyć lub dokładnie posiekać. Oliwę ubić z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Wymieszać z czosnkiem i orzechami na jednolity sos,a następnie zalać fasolę, dodać posiekaną zieleninę i dobrze wymieszać. Przed podaniem wstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.10.2011 23:01
super
Kate131 21.09.2011 09:39
ciekawa
buksiak12 30.09.2010 10:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak