Biszkopt z masą z nutelli

Biszkopt z masą z nutelli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • cukier puder

    2 łyzki
  • czekolada gorzka

    1 szt
  • nutella

    3 łyżki
  • margaryna

    0,5 kostki
  • śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i cukru upiec biszkopt w małej tortownicy.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodając po łyżce śmietany i nutelle. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i połowę dodać do masy. Biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą. Drugą połową rozpuszczonej czekolady oblać wierzch ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

16.02.2013 15:13
pyszności

cooleczka

31.10.2012 20:14
lubię nutellę pod każdą postacią

polly66

09.12.2011 10:17
boski

edyta44

27.07.2011 11:57
pycha

barbara11561

24.06.2011 10:57
Pyszniutki:)

PaniMISIOWA

03.01.2011 17:26
super

PaniMISIOWA

03.01.2011 17:25
super

Ewa104

06.12.2010 21:42
pysznie wygląda

pauluna

30.08.2010 16:01
ale smacznie wyglada

plocia

23.08.2010 20:01
mam akurat nutellę i jutro wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat