Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słó, pieprz średni seler, natka sok z cytryny
rosół warzywny 2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
borowiki 10 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem grzybowa

Grzyby namoczyć na noc i ugotować następnego dnia.Seler obrać , pokroić w plastry,skropić sokiem z cytryny, zalać gorącym bulionem i gotować 30 minut.Następnie połączyć z wywarem z grzybów, wsypać szczyptę lubczyku i zagotować. Kiedy wywar ostygnie dodać grzyby i zmiksować. Zupę doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Część śmietany roztrzepać z żółtkiem, wlać do zupy i dokładnie wymieszać, nie zagotować! Pozostałą śmietanę zostawić na kleksy, wcześniej posypując natką. Zupę podawać z diablotkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.02.2013 10:51
do tego troche makaronu i wspaniała zupa :)
Seba 19.12.2012 09:02
smaczna zupka
anemon 11.10.2012 08:02
Zupa z suszonych grzybów to prawdziwy rarytas.
ewaa 20.10.2011 22:09
uwielbiam!
kotlet 10.10.2011 16:38
właśnie może autor napisze czemu taki kolor? :)
ela16 05.08.2011 09:36
ulubiona
misia53 14.04.2011 21:04
Sama się dziwię dlaczego taki kolor....?!
traktorek 14.04.2011 20:15
ciekawy kolor
barbara11561 01.04.2011 09:34
Fajna:)
Aneta41 16.03.2011 09:58
mmm.. moja ulubiona zupka
Ewa104 31.08.2010 19:41
Zupę z borowików uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak