Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege-pasta z pieczonej papryki, awokado, ciecierzycy i suszonych pomidorów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzałe awokado 3 sztuki
ciecierzyca pół szklanki
suszone pomidory 6 sztuk
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża garść liści
oregano pół łyżeczki
słonecznik łuskany 2 łyżki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
oliwa do smaku
dynia mały kawałek
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wege-pasta z pieczonej papryki, awokado, ciecierzycy i suszonych pomidorów

Paprykę umyj, połóż na papierze do pieczenia i upiecz w 180 stopniach , do prawie czarnej skórki. Dunię pokrojona w kostkę również upiecz, razem z papryką, ale wyciągnij ją już po 15 minutach.
Upieczoną paprykę odłóż zamkniętą w szklanym naczyniu, na jakieś 15 minut, a następnie ściągnij skórkę. Zejdzie bez problemu.
Do naczynia włóż wszystkie składniki i zblenduj na pastę.
Możesz zmiksować na zupełnie gładko, a możesz na rustykalną masę z drobinkami słonecznika- jak lubisz.
Pasta jest idealna do smarowania "deseczek" czyli pieczywa chrupkiego.
Może być dodatkiem do kanapek, koreczków a nawet do ugotowanej kaszy jaglanej.
Smacznego!





PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 14.12.2015 16:43
Wygląda apetycznie bardzo:)
sliwka 14.12.2015 16:13
Pyszota, mniam;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak