Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe bezy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 2
cukier 150 g
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
ocet 1/2 łyżeczki, 25%

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe bezy

1. Białka powinny być zimne. Umieść je w misie miksera i ubijaj, gdy zacznie powstawać piana dodawaj partiami cukier, potem dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet. Ubijaj aż piana będzie gęsta i lśniąca.

2. Piekarnik rozgrzej do 150 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj łyżką beziki, zostaw między nimi spory odstęp. Mi z tych proporcji wyszło 8 dosyć dużych bez. Bezy piecz 30 minut w temp. 150 st. C, potem zmniejsz temperaturę do 100 st. C i susz je do 2 godzin. Po tym czasie uchyl drzwi piekarnika i dosuszaj bezy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gerard.sz 14.12.2015 21:24
Szkoda, że nie mam piekarnika :(
Mama niejadka 14.12.2015 21:09
Pyszne bezy
sliwka 14.12.2015 12:11
Mniam, pychotka;))
Futka 14.12.2015 11:31
Przepyszne bezy :)
Konczi 14.12.2015 08:16
Wyglądają cudnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak