Przepis i sposób przygotowania na: Sos bakłażanowo-cukiniowy z boczkiem
2. Do warzyw wlej śmietankę. Bazylię i szczypior posiekaj, dorzuć do sosu (trochę zostaw do dekoracji). Dopraw go też solą i pieprzem. Serwuj na ciepło z makaronem.
bakłażan | 1 |
cukinia | 1 |
boczek surowy | 130 g |
szczypiorek | 1-2 łyżki, siekany |
bazylia świeża | 2 łyżki, siekana |
śmietana kremówka | 350 ml |
olej do smażenia | |
sól i pieprz | |
makaron spaghetti | 300 g, razowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: