Ciasto bankietowe

Ciasto bankietowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 margaryna

  • 1 szklanka cukru

  • tłuszcz

    2 łyżki
  • budyń waniliowy

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt.
  • twaróg

    60 dag
  • cukier

    0,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • jajka

    5 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 5 żółtek, cukru , margaryny, mąki , proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagnieść ciasto. 1/3 z całości odłożyć osobno na kruszonkę, włożyć na pół godz do lodówki (oba) Ser zmiksować z cukrem , jajkami ,budyniem, tłuszczem , zapachem jak na sernik. Uwaga, cukru dać tyle , aby ser był słodki , bo borówki są kwaśne. Białka ubić na sztywno , dodać cukier i kisiel. Z lodówki wyjąć ciasto , wylepić nim blachę( tę standart) i na ciasto wylać ser, na ser wyłożyć połowę piany,na to dać borówki, przykryć drugą połową i pokruszyć na wierzch resztę ciasta . Piec w 180*C ok 50 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

20.07.2013 22:41
super smaczna ciacho

plocia

14.01.2013 20:44
z kruszonką lubię najbardziej

Grażyna13

29.12.2012 20:15
Pyszne :)

bursztynek

29.09.2012 01:19
mniam, chętnie bym zjadła, niekoniecznie na bankiecie :)

dianix

05.03.2012 19:30
pięknie się prezentujace

alaaa

16.02.2012 18:53
wygląda pysznie

anemon

09.01.2012 09:13
Ciasto bardzo ładnie się prezentuje.

IKrakowianka

03.01.2012 19:23
bardzo dobre ciasto

maciek7

22.09.2011 21:13
pyszne

gacopierz23

25.06.2011 23:11
bankietowe super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat