Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z pieczrkami i bockiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
woda 2/3 szklanki
boczek wędzony 10 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z pieczrkami i bockiem

Z mąki, jajka, oleju, wody i szczypty soli zrobić ciasto. Przygotować farsz: boczek pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, zrumienić na patelni, dodać drobno posiekane grzyby i razem dusić ok 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto rozwałkować, ciąć w kwadraty, łyżeczka nakładać farsz i sklejać rogi po przekątnej. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.04.2012 21:28
ciekawy przepis
justyna54 08.04.2011 10:08
pycha
marzencia2007 24.08.2010 10:00
nie jadła nigdy uszek z boczkiem al mysle ze sa smaczne :)
marzencia2007 24.08.2010 10:00
nie jadła nigdy uszek z boczkiem al mysle ze sa smaczne :)
plocia 23.08.2010 20:01
myślę że z boczkiem mogą być smaczne
Margo1 21.08.2010 10:32
Dawno takich pysznośći nie jadłam
Monika193
Monika193 21.08.2010 08:22
nigdy nie dodawalam boczku, a na pewno beda pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak