Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie własnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 50dag
marchew 2szt
pietruszka 2szt
seler 1szt
ziele angielskie 2szt
Liść laurowy suszony Prymat 2szt
pieprz zielony w zalewie łyźeczka
cebula 2szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 3łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na kotlety obtaczamy w mące
Krok 1 - schab w sosie własnym  foto
2
i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z obu stron
Krok 2 - schab w sosie własnym  foto
3
Warzywa ścieramy na tartce jarzynowej. podsmażone mięso wkładamy do garnka dodajemy warzywa przyprawy i podsmażoną cebule. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem około 1h. Sos gotujemy na małym ogniu zagęszczamy mąką.
Krok 3 - schab w sosie własnym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.12.2015 07:41
dobre mięsko
Ewelina1991 14.12.2015 07:19
pyszne danie
Wafelek2601 13.12.2015 22:22
Uwielbiam taki obiad
misia123410 13.12.2015 20:48
Bardzo apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak