Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem kakaowym i wiśniami
Z podanych składników przygotować masę na biszkopt. Wylać ją na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę od piekarnika. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt posypać cukrem pudrem, przykryć ściereczką i zwinąć.
2.
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę i cienką strużką wlewać gorące mleko. Masę jajeczną cały czas mieszać i podgrzewać do jej zgęstnienia. Wystudzić. Kakao sparzyć.
3.
Masło utrzeć na puch, dodawać wystudzony budyń, a na koniec sparzone kakao i spirytus.
4.
Biszkopta rozwinąć, nasączyć, rozsmarować na nim krem i rozłożyć osączone wiśnie. Biszkopta zwinąć i wstawić do lodówki do stężenia kremu. Smacznego.