Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepyszna kapusta mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
ziemniaki 6 sztuk
śmietana 12% 4 łyżki
boczek 15 dag
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przepyszna kapusta mojej babci

Boczek pokroić w kosteczkę, cebulę w krążki. Dusić razem na patelni do miękkości. Kapustę pociąć na spore kawałki, wrzucić do osolonej wody, gotować. Kiedy będzie już prawie miękka, wrzucić obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki i gotować razem dalej, aż wszystko będzie miękkie. Odcedzić, lekko odparować. Utłuc na miazgę. Wrzucić podsmażony boczek i cebulkę, wymieszać. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Staropolskie niebo w gębie! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 17.12.2010 16:13
no pyszna
Grażyna13 06.12.2010 11:12
To by mi smakowało !
Izabela28 23.10.2010 19:54
Fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak