Przepyszna kapusta mojej babci

Przepyszna kapusta mojej babci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 główki
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • boczek

    15 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kosteczkę, cebulę w krążki. Dusić razem na patelni do miękkości. Kapustę pociąć na spore kawałki, wrzucić do osolonej wody, gotować. Kiedy będzie już prawie miękka, wrzucić obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki i gotować razem dalej, aż wszystko będzie miękkie. Odcedzić, lekko odparować. Utłuc na miazgę. Wrzucić podsmażony boczek i cebulkę, wymieszać. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Staropolskie niebo w gębie! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

17.12.2010 16:13
no pyszna

Grażyna13

06.12.2010 11:12
To by mi smakowało !

Izabela28

23.10.2010 19:54
Fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat