Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna babka waniliowa

5.0
(43)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier kryształ 3/4 szkl
mąka pszenna 1 szkl
budyń waniliowy 1 op
margaryna 3/4 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
laska wanilii 1 szt
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna babka waniliowa

Białka jajek ubić z solą i cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami i nasionkami wanilii, dodać przesianą mąkę, budyń i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczone keksówki (10x23cm). Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.12.2015 07:50
bardzo apetycznie wygląda
Iwusia 12.12.2015 23:06
smaczna i szybka babeczka - piękny kolorek
2milutka 12.12.2015 20:41
takie są najlepsze!
Mama niejadka 12.12.2015 20:02
Pyszna babeczka
sliwka 12.12.2015 19:40
Bardzo fajna babka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak