Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami i fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 40 dkg
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pieczarki 70 dkg
cebula 2 szt
jajko 4 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
serek wiejski 1 op
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami i fasolą

Makaron ugotować l dente. Cebule pokroić i zeszklić, dodać starte na grubym oczku pieczarki i smażyć do odparowania soku. Doprawić do smaku. Makaron wymieszać z fasolą i pieczarkami, przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka roztrzepać, doprawić i wylać na makaron. Na wierzch wyłożyć serek wiejski. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35 minut. Podawać np. z ketchupem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 15.02.2017 10:30
Bardzo smakowite danie
anulka69 04.01.2017 09:21
zrobię jutro na obiad
Jadwiga/Jaga85 13.12.2015 01:41
Smaczny obiadek!
MAR3STA 12.12.2015 21:23
bardzo apetyczna
2milutka 12.12.2015 20:41
pomysłowa i pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak