Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonej słoniny 100 g
cytryna 1 srednia
cebula 1 duża
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyzka
miód pitny 1 lyzka
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta

1. Kapustę poszatkuj na krótkie piórka.
2. W dużym garnku zagotuj wodę. Ułóż na garnku durszlak albo sitko, tak, żeby było zanurzone w wodzie. Wrzuć na sitko kapustę i zostaw ją tak na 5 minut, żeby zmiękła.
3. Słoninę drobno pokrój. Wrzuć na patelnię i smaż, aż część tłuszczu się wytopi. W międzyczasie posiekaj cebulę i też dodaj na patelnię. Smaż, aż cebula się zezłoci.
4. Wrzuć łyżkę mąki i smaż, aż powstanie rumiana zasmażka. Dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem, miodem i sokiem z cytryny. Wymieszaj, posyp pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.08.2011 16:56
uwielbiam czerwona kapustę
buksiak12 03.09.2010 13:09
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 13:09
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:25
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Dorota71 03.09.2010 12:25
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:09
bardzo interesujący przepis
Emilia22 03.09.2010 11:09
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak