Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 1 opakowanie
łopatka bez kości 3/4 kg
szpinak mrożony 1/4 kg
groszek mrożony 1/4 kg
cebula 4 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
passata pomidorowa 1 słoik
czosnek 1/2 główki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
2 cebule pokroić i zeszklić, dodać mięso, a kiedy się usmaży podlać wodą i dodać szpinak i groszek. Smażyć około 10 minut. Doprawić do smaku.

2 cebule pokroić i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać pomidory i passatę, zagotować, doprawić do smaku.
Krok 1 - Cannelloni ze szpinakiem foto
2
Cannelloni podgotować przez 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i nadziać farszem.
Krok 2 - Cannelloni ze szpinakiem foto
3
Nadziane rurki zalać sosem pomidorowym i posypać serem. Wierzch posypać papryką i ziołami. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Krok 3 - Cannelloni ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 13.12.2015 01:42
Super danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak