Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno
Truskawki zagotować i zmiksować blenderem. Dodać 2 łyżki żelatyny, wymieszać do jej rozpuszczenia i wystudzić. 1/2 kg sera zmiksować z 2 łyżkami cukru i musem truskawkowym i wylać na herbatnikowy spód. Odstawić do lodówki do stężenia.
Jagody odsączyć z soku i wsypać do niego pozostałą żelatynę. Kiedy spęcznieje rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Wystudzić. Resztę sera zmiksować z jogurtem i 2 łyżkami cukru, dodać żelatynę i na końcu wymieszać z jagodami. Masę jagodową wylać na stężałą masę truskawkową i wstawić do lodówki.
4 połówki brzoskwiń z 1,5 szklanki soku zmiksować blenderem i zagotować. Wymieszać z galaretką i wystudzić. Resztę brzoskwiń pokroić w kostkę i dodać do galaretki. Kiedy zacznie gęstnieć wylać na stężały sernik i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)