Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka orkiszowa 40 dag
masło 25 dag
woda 150 ml
sól 1 łyżeczka

Nadzienie

szpinak mrożony 20 dag
twaróg 10 dag
ząbki czosnku 4 szt
pieprz
sól

Dodatkowo

jajko 1 szt
Czarnuszka nasiona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki ze szpinakiem

Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem na stolnicy i zagnieść ciasto, które następnie rozwałkować i pokroić na 8 części, na każdy nakładać porcję farszu i zwijać paszteciki. Szpinak rozmrozić i podsmażać na patelni, następnie dodać twaróg, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość podsmażać kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły, a następnie pozostawić do wystudzenia.
Gotowe paszteciki układać na blaszce do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 180 st do lekkiego zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.01.2017 13:43
na pewno wspaniale smakują
pestka 16.12.2016 10:00
wyglądają pysznie
JOANNA16 08.01.2016 12:53
na pewno pyszne te paszteciki))
gusia1000 14.12.2015 02:31
Na pewno dobre.
fotoviderek 12.12.2015 20:49
Wyglądają rewelacyjnie :)
sliwka 12.12.2015 18:49
Super przepis;))
mikrusiak 12.12.2015 18:14
bardzo fajne te paszteciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak