Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony rostbeef z purée z rydzów, jarmużem i jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pieczony rostbeef, jarmuż, jabłko

rostbef wołowy 400 g
jarmuż 50 g
jabłko 1
ząbek czosnku 1
tymianek świeży 2 gałązki
masło
oliwa
sól i pieprz

Purée z rydzów

rydze 150 g
śmietanka 36% 150 ml
szalotka 1
ząbek czosnku 1
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony rostbeef z purée z rydzów, jarmużem i jabłkiem

Rostbef doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oliwie z oliwek z masłem, na złoty kolor z każdej strony. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 10 minut (medium).
Jarmuż blanszujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Smażymy na maśle z posiekanym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jabłko kroimy w cząstki i karmelizujemy na suchej patelni aż zbrązowieją. Dodajemy łyżeczkę masła, świeży tymianek i smażymy 30 sekund.
Oczyszczone rydze kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.
Wszystko razem blendujemy na gładkie purée. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.12.2015 17:46
pomysłowe i smaczne danie
Ania321 13.12.2015 17:38
coś pysznego :)
Ola1984 13.12.2015 14:00
Fantastyczne danie :)
ilka01 13.12.2015 13:54
super wygląda
halina17 13.12.2015 13:44
Smacznie wygląda danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak