Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczniakami

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
boczniaki 250 g
czosnek 4 ząbki
pepperoni 3 papryczki
cebula 2 szt
masło 50 g
sól i pieprz
jogurt naturalny 1 op

Porada

Grzyby można zalać śmietaną i gotować 5-10 minut i dopiero wtedy dodać makaron.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczniakami

Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane papryczki, a po kilku minutach pokrojone w paski grzyby i masło. Podsmażyć ok. 10 minut. Doprawić do smaku. Do grzybów dodać makaron i jogurt. Wymieszać. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.12.2015 17:25
uwielbiam takie dania
adelajda 12.12.2015 16:24
Bardzo lubię boczniaki :)
Aleksandra/Olcia 12.12.2015 16:01
pysznie tu
MałaMi89 12.12.2015 15:58
Muszę w końcu spróbować tych boczniaków :)
sliwka 12.12.2015 15:42
Mniam pychotka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak