Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonych lub suszonych gruszek 1 garsc
suszonych śliwek 1 garsc
suszonych żurawin (nadadzą kompotowi świetny kolor) 1 garsc
rozcięta laska wanilii 1 średnia
miód 2 łyżki
jabłko 1 pokrojone na ćwiartki (ze skórką
przyprawy korzenne do deserów

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu

1. Do garnka wlej 2 litry zimnej wody. Wsyp owoce. Wymieszaj.
2. Dodaj miód, laskę wanilii i odrobinę przyprawy do kawy i deserów. Przykryj i gotuj około pół godziny na małym ogniu.
3. Gotowy kompot przelej do dzbanka przez sitko i dodaj do niego najładniejsze kawałki owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 19.08.2010 19:29
Przepis przyjemny, ale nazwa kontrowersyjna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak