Kompot z suszu

Kompot z suszu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzonych lub suszonych gruszek

    1 garsc
  • suszonych śliwek

    1 garsc
  • suszonych żurawin (nadadzą kompotowi świetny kolor)

    1 garsc
  • rozcięta laska wanilii

    1 średnia
  • miód

    2 łyżki
  • jabłko

    1 pokrojone na ćwiartki (ze skórką
  • przyprawy

    korzenne do deserów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do garnka wlej 2 litry zimnej wody. Wsyp owoce. Wymieszaj.
2. Dodaj miód, laskę wanilii i odrobinę przyprawy do kawy i deserów. Przykryj i gotuj około pół godziny na małym ogniu.
3. Gotowy kompot przelej do dzbanka przez sitko i dodaj do niego najładniejsze kawałki owoców.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAŁGORZATA108

19.08.2010 19:29
Przepis przyjemny, ale nazwa kontrowersyjna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat