Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron bigoli z rydzami, wołowiną i szałwią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron bigoli 125 g
rydze 100 g
polędwica wołowa 100 g
brukselka 50 g
jajko 1
szałwia
szalotka 1
ząbek czosnku 1
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron bigoli z rydzami, wołowiną i szałwią

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Oczyszczone rydze i brukselkę kroimy i podsmażamy na maśle z solą oraz pieprzem.
Dodajemy pokrojoną wołowinę oraz posiekaną szalotkę i czosnek. Smażymy 2-3 minuty.
Makaron cedzimy i łączymy ze składnikami na patelni. Dodajemy jajko, świeżą szałwię i dokładnie mieszamy aż jajko się zetnie. Doprawiamy całość solą i pieprzem.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak