Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy ze słonecznikiem, borowikami, czarną truflą i jarzębiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 100 g
słonecznik łuskany 1 łyżka
borowiki 30 g
jarzębina 10 g
czarna trufla 5 płatków
szalotka 1
majeranek świeży
oliwa 1 łyżka
syrop klonowy 50 ml
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy ze słonecznikiem, borowikami, czarną truflą i jarzębiną

Oczyszczoną polędwicę wołową siekamy i mieszamy ze sprażonymi pestkami słonecznika, oliwą, solą i pieprzem.
Borowiki i szalotkę smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jarzębinę karmelizujemy na syropie klonowym. Doprawiamy pieprzem.
Tatara z tak przygotowanymi dodatkami serwujemy w towarzystwie świeżego majeranku i czarnej trufli.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.12.2015 19:46
przepyszne danie
Malinka 13.12.2015 17:49
Wow, wygląda naprawdę wspaniale!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak