Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Comber jagnięcy, rydze, jarzębina, komosa ryżowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

comber jagnięcy 200 g
rydze 50 g
jarzębina 50 g
komosa ryżowa 50 g
ząbek czosnku 1
rozmaryn świeży 1 łyżka
miód 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 50 ml
masło zimne 20 g
masło do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Comber jagnięcy, rydze, jarzębina, komosa ryżowa

Jagnięcinę oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na złoty kolor z każdej strony. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 11-12 minut (medium).
Kaszę quinoa gotujemy w osolonej wodzie z masłem przez 10 minut i odcedzamy.
Oczyszczone rydze smażymy na maśle. Dodajemy posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jarzębinę karmelizujemy na miodzie, dodajemy wino oraz rozmaryn i redukujemy. Na koniec zagęszczamy całość zimnym masłem dokładnie mieszając.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gerard.sz 14.12.2015 21:26
Zawsze mnie zastanawiało jakie zastosowanie w kuchni może mieć jarzębina i już wiem :)
sliwka 13.12.2015 20:49
Pychota, mniam;))
Malinka 13.12.2015 17:48
Nie dość, że ładnie podane, to jeszcze z pewnością bardzo smacznie!
aginaa 13.12.2015 16:00
ale to musi byc pyszne
Wiesława1 13.12.2015 13:24
Pyyyszności!!
Mniam 13.12.2015 13:04
Wyśmienite danie, z chęcią bym spróbowała :)
mikrusiak 13.12.2015 12:09
ładnie "zestawione" :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak