Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryżem brązowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 litra
włoszczyzna suszona 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
śmietana 3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem brązowym

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Ugotować bulion warzywny, przyprawić .
Krok 1 - Zupa z ryżem brązowym foto
2
Do gotowego bulionu dodać przecier pomidorowy , zagotować i zagęścić śmietaną.
Krok 2 - Zupa z ryżem brązowym foto
3
W między czasie ugotować brązowy ryż według przepisu na opakowaniu i nakładać na talerze , podawać z wywarem pomidorowym. Powierzchu posypać natką.
Krok 3 - Zupa z ryżem brązowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.12.2015 23:38
Apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak