Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z sokiem pomarańczowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona pomidorowa 1,5 kg
sok pomarańczowy 3-4 szkl.
marchewka średnia
olej z pestek winogron 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
oliwa z suszonych pomidorów 3-4 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat szczypta
ząbek czosnku 1-2 duże
papryczka chili mała
gorąca woda wg potrzeby
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

Można podać z ryżem, makaronem, grzankami albo samodzielnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z sokiem pomarańczowym

Paprykę i chili pokroić w paski, marchewkę i czosnek w plasterki - warzywa włożyć do garnka, dodać olej z pestek winogron i oliwę. Posolić, wymieszać, nakryć i dusić kilka minut na niewielkim płomieniu. Kiedy warzywa puszczą sok wlać wodę, dodać rozmaryn i ponownie nakryć. Gotować niemal do miękkości. Dolać sok pomarańczowy i dogotować bez przykrywania, aby część płynu odparowała. Gotową zupę doprawić solą i olejem z suszonych pomidorów, a na koniec zmiksować. W razie konieczności przetrzeć przez sito.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iPhone6 12.12.2015 13:26
Ale ciekawa.
Babeczka35 08.12.2015 19:46
Smaczna zupka.:)
gosia1988 08.12.2015 18:36
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak