Sposób przygotowania
1. W rondelku z grubym dnem umieszczamy mleko, puree z dyni, cukier, ekstrakt waniliowy, gałkę muszkatołową i cynamon i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia.
2. W osobnym kubku zaparzamy kawę (na 2 łyżeczki kawy ok 1/2 szkl wrzątku). Na dno wysokiej szklanki do latte wlewamy irish cream, następnie mleko dyniowe i na końcu małym strużkiem kawę. Całość uwieńczamy kleksem z bitej śmietany i wiórków czekoladowych.
SMACZNEGO :-)
2. W osobnym kubku zaparzamy kawę (na 2 łyżeczki kawy ok 1/2 szkl wrzątku). Na dno wysokiej szklanki do latte wlewamy irish cream, następnie mleko dyniowe i na końcu małym strużkiem kawę. Całość uwieńczamy kleksem z bitej śmietany i wiórków czekoladowych.
SMACZNEGO :-)
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Madzai
Mniam
agaK.
Krystyna32
molanka