Sposób przygotowania

1. W rondelku z grubym dnem umieszczamy mleko, puree z dyni, cukier, ekstrakt waniliowy, gałkę muszkatołową i cynamon i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia.

2. W osobnym kubku zaparzamy kawę (na 2 łyżeczki kawy ok 1/2 szkl wrzątku). Na dno wysokiej szklanki do latte wlewamy irish cream, następnie mleko dyniowe i na końcu małym strużkiem kawę. Całość uwieńczamy kleksem z bitej śmietany i wiórków czekoladowych.


SMACZNEGO :-)


Porada autora

http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/12/rozgrzewajaca-kawa-dyniowa-z-likierem.html

Komentarze

  • 0
    zd
    Opublikowano

    Madzai

    Bardzo efektowne i na pewno tak samo smaczne
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Z chęcią bym się poczęstowała taką kawą, bo uwielbiam takie smaki :)
  • 0
    karlowicz-agnieszka
    Opublikowano

    agaK.

    Ciekawy przepis- naprawdę;) Ciekawi mnie smak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    molanka

    idealna na zimowe chłody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !