Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki z rokpolem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto mrożone 1 opakowanie
rokpol 150 gramów
śmietana 30% 3 łyżki
gruszki 2 twarde
jajko 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z rokpolem

Lekko rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy.Wykrawać szklanką krążki.
Ser utrzeć ze śmietaną papryką i pieprzem.Gruszki obrać
pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.Krążki smarować
serem i kłaść na to łyżeczkę gruszek.Zlepiać pierożki ,żółto ubić z białkiem i posmarować pierożki.Piec w piekarniku w temperaturze około 200 stopni około 30 minut ,aż nabiorą złocistej barwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.05.2011 00:13
ciekawe
kriso 29.04.2011 14:33
fajny pomysł ma deser
Ewa111 10.03.2011 14:13
takie gruszkowo-serowe pierożki,pycha
minka 23.09.2010 17:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak