Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztany z wątróbki( z kuchni żydowskiej)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 25 dag
jajko 4 szt.
cebula biała 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztany z wątróbki( z kuchni żydowskiej)

Wykonanie:
Wątróbkę ugotować bez soli i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i drobno posiekać. Ugotowaną wątróbkę , 2 jajka, oraz cebulę zmielić w maszynce. Dodać trochę tłuszczu, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Z masy formować kuleczki, obtaczać w posiekanych jajkach. Wspaniale nadaje się na przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.12.2015 23:10
bardzo interesujący przepis
halina17 07.12.2015 19:06
Smaczne : )
Ania321 07.12.2015 18:58
ciekawy przepis, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak